dijous, 28 de febrer del 2013

CAMPANYA ENLLAÇATS PER LA LLENGUA


DIJOUS DIA 7 DE MARÇ
Abracem els Centres Educatius
Les diferents comunitats educatives faran una abraçada simbòlica als seus respectius centres per defensar l’ensenyament públic, de qualitat i en valencià.
  • 11:00 hores: Instituts i Universitats
  • 17:00 hores: Infantil i Primària
DISSABTE 9 DE MARÇ
Concentracions
L'objecte de la concentració consisteix a reivindicar la nostra llengua i a manifestar el nostre rebuig a les retallades que el Govern valencià i el Govern estatal estan realitzant en els recursos i serveis públics, així com l’oposició a la proposta de la LOMQE.
  • 12:00 hores: Concentracions a les portes dels ajuntaments i a les Delegacions del Govern a Alacant, Castelló i València.
Veure tot el text de la convocatòria
..

11 comentaris:

  1. Hola Merxe, hay un error en la nota que has colgado. La convocatoria no es para defender una enseñanza pública, de calidad y en valenciano. Si lees la convocatoria verás que porne para defender el uso del catalán y en el Pais Valenciano. Lo digo por si alquien "abraza" lo que no quiere abrazar (sí, lo digo por mí). Por cierto, es curioso que se nombre la "dignidad" y la "igualdad" en el escrito (es evidente que el "respeto" no aparece por ningún sitio....). Sin acritud.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola David,
      Crec important fer alguna observació al teu comentari sobre el nom de la llengua i sobre el nom del territori:
      Sobre el primer punt, no ho dic jo, ho diu l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (llig sobretot amb interés especial el punt 3)

      1. «La denominació de valencià és tradicional, històrica, legal, estatutària i, per tant, la més adequada al marc institucional.»
      2. «Esta denominació no és incompatible ni ha d’entrar en contradicció amb altres denominacions també tradicionals, històriques i legals, que rep la llengua pròpia dels valencians.»
      3. «El nom de la llengua i la seua naturalesa no han de ser objecte de POLÈMIQUES INÚTILS (la majúscula sí que és meua) ni de cap classe d’instrumentalització cultural, social ni política, ja que això només contribuïx a fomentar la desunió entre els parlants, a dificultar la promoció del seu ús i a obstaculitzar la seua normalitat plena.»
      4. «La diversitat onomàstica del valencià no pot servir de base a iniciatives que projecten una imatge fragmentada del sistema lingüístic que els valencians compartim amb altres territoris. Les iniciatives que adopten els poders públics per a difondre el valencià fora del nostre àmbit lingüístic tenen tot el reconeixement de l’AVL. En tot cas, estes han de garantir la difusió de la nostra peculiaritat idiomàtica i s’han d’ajustar a criteris conceptuals i onomàstics de caràcter integrador.»

      Si vols llegir tot el document sencer:
      http://www.avl.gva.es/va/acords-AVL/main/03/document/NOMENTITAT.pdf

      Sobre el nom del territori tots estem d'acord que el nom oficial és Comunitat Valenciana, però que siga l'oficial no vol dir que no es puga nomenar de cap altra manera, com País Valencià (fins fa quatre dies el govern dels valencians era el Consell del País Valencià) o València simplement; fins i tot en el preàmbul de l'Estatut podem llegir: «Aprovada la Constitució Espanyola, va ser, en el seu marc, on la tradició valenciana provinent de l'històric Regne de València es va trobar amb la concepció moderna del País Valencià i va donar origen a l'autonomia valenciana,...»
      Sempre sense acritud, David, però no no crec que siga just desqualificar una iniciativa o dir que no defensa l'ensenyament públic, de qualitat i en valencià per aquestes qüestions lingüístiques
      De tota manera com que dilluns tenim Junta de l'AMPA, a les 21.30 hores ho podem parlar tranquil·lament.

      Elimina
  2. Marta Bueno, professora de català/valencià a l'IES J. Coromines1 de març del 2013, a les 11:03

    David Blasco, et respondré també "sense acritud", com tu dius. En primer lloc crec que, abans d'opinar sobre algun tema, la persona en qüestió s'ha de documentar. Existeixen documents filològics i estudis de prestigi que afirmen i demostren que el nom científic de la llengua que es parla al País Valencià és el català. Igual que el castellà (el de Burgos, el d'Argentina, el de Valladolid, el de Màlaga...) totes les llengües tenen allò que s'anomenen varietats dialectals. Sense cap consideració pejorativa, et recordo que el valencià (nom oficial de la llengua que parlem ací) és una varietat dialectal del català, concretament pertanyent al català occidental...
    Sense acritud. Un salut.

    ResponElimina
  3. Hola MArta, no me has entendido. No estoy discutiendo sobre filología, que, aunque no te lo creas, estoy totalmente de acuerdo contigo en ese aspecto, lo aprendí de pequeñito en el instituto, y nada que objetar . Estoy discutiendo sobre "terminología". Yo creo que estamos donde estamos, y habrá que respetar que nuestro hijos estudian "En Valencià" y viven en la "Comunitat Valenciana". No por nada, sino porque sepan donde tienen los pies, que aprendan como se llaman las cosas, y que las aprendan bien, que de eso deberían ser garantes el profesorado sobretodo, en el cual yo siempre he confiado mucho ( No me imagino a ningún profesor de Valencià hablando en el Aula y diciendoles a los alumnos que viven en el País Valencià....¿o sí?), porque hay una cosa que en la Enseñanza Pública no hay, y en otros ámbitos públicos tampoco: Libertad de Cátedra. Uno trabaja en "lo público" para impartir las enseñanzas que se han decidido impartir en lo público, al igual que un cirujano no opera "como le dá la gana", ni un inspector de hacienda te aplica un impuesto "a su gusto".
    Tú misma me dás la razón cuando dices "el valencià (nom oficial de la llengua que parlem ací)". Pueso de eso estaba hablando, de que se les llamen a las cosas por su nombre, y así nos entendemos todos, y seguro que hay más gente abrazando los colegios el día 7. Creo que con la que está cayendo las AMPAS deberían tener un papel más abierto, donde cualquiera se sintiera cómodo yendo a abrazar a su colegio porque se está hablando de Recortes en Educación, y centrar ahí el esfuerzo de todos.
    Un saludo.

    ResponElimina
  4. David, perdona, però si la llengua no és qüestió de filologia... de què és qüestió? Per una altra banda, sempre m'ha fet gràcia, per no dir pena, que sempre hi ha qui definix el valencià en 'perfecto castellano'. Per exemple, Zaplana que era murciano i polític, NI valencià, NI filòleg. A MI SI QUE SE M'HA POSAT EL COS AGRE.

    ResponElimina
  5. AAggghhh¡¡¡, que se me amontona la faena para contestar¡¡
    Maria Josep, bastante de acuerdo contigo, salvo en el final. Soy el primero que si se vuelve a llamar "País Valencià" lo defenderé igual que hago ahora con "Comunitat Valenciana" (que también es un nombre "rarito"; pero es el que hay). Y por lo demás, no pretendo "descalificar" la convocatoria. Era una crítica a algo que debería servir para protestar contra los recortes y que yo creo, que planteado así, evita que vaya más gente. Esa era la opinión que quería transmitir, siento que haya sonado a descalificación.
    Merxe, lo del tema "filológico" creo que ya lo he contestado. Y lo de expresarse en castellano, pues la verdad, lo de Zaplana era preferible que hablara en castellano, porque en valenciano daba bastante vergüenza escucharle. A mí me pasa algo parecido, que me expreso mejor y más cómodo en castellano (al igual que tú en valenciano, supongo), y mientras haya libertad de expresión, creo que nos seguiremos hablando y entendiendo perfectamente, no?.

    De todas formas, como dice María Josep, mejor seguir hablando el lunes, aunque sólo sea por ir más "rápido".

    ResponElimina
  6. Bon cap de setmana, que diuen que el temps millorarà.

    Recordeu: dilluns reunió de l'AMPA.

    I ja que estem, aprofito: dissabte, o diga demà, a les 18.00 hores: teatre per a públic infantil i familiar a Ulldecona THE MAGOMIX SHOW

    ResponElimina
  7. Hola, ahir vaig llegir la convocatòria de l'abraçada simbòlica... sabeu ja si es realitzarà al nostre cole? A mi personalment m'agradaria participar.....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al text de la convocatòria deia, que per fer-ho com cal hi havia que demanar permís a la delegació de govern... i precisament, voliem pregruntar-te a tu si el Ródenas ha fet alguna cosa al respecte. Sinó, hauríem d'enterar-nos si ho ha fet algun cole i anar allí vullga participar.

      Elimina
  8. Crec que des d'ací no s'ha fet res, no sabíem la proposta... em vaig assabentar pel vostre blog i vaig pensar que ja ho teníeu menys o més preparat... en fi, ja farem altres coses... ens falta a tots coordinar-mos més!. Crec, però no ho sé segur, que els altres centres de Benicarló tampoc ho faran.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic esperant resposta ja que crec que sí que s'ha fet alguna coseta al Ramón Cid. Si és així ja ho difondrem

      Elimina